Amoonyfashion kengät Kiiltonahka Busdt001284 Pyöreä Korkokenkiä Beige Naisten Pumput toe RFRxqrHwS Amoonyfashion kengät Kiiltonahka Busdt001284 Pyöreä Korkokenkiä Beige Naisten Pumput toe RFRxqrHwS

Amoonyfashion kengät Kiiltonahka Busdt001284 Pyöreä Korkokenkiä Beige Naisten Pumput toe RFRxqrHwS

Venäjän elinkeinoelämän lobbari Esko Aho ei näe lakialoitetta tontti- ja kiinteistömyynnin rajoittamisesta tarpeellisena. Hänen mielestään Suomen pitäisi parantaa asennettaan Venäjää kohtaan, eikä vain keskittyä yksittäistapauksiin. Aho ei usko, että lakialoite menee läpi.

Kotimaa
Esko Aho Yle
Alustan Naisten Vive Lohko Korkea Kantapää Musta Lugsole Nilkan Diiva 11 Paksu Nub Sully Pehmustettu Villi Kaulus Bootie zwqU11

Suomalais-venäläisen kauppakamarin ja East Officen yhteishallituksen puheenjohtaja Esko Aholta tulee täystyrmäys Suna Kymäläisen (sd.) ajamalle lakialoitteelle. Kymäläinen rajoittaisi tonttien myymistä EU:n ja ETA:n ulkopuolisten maiden kansalaisille.

Tällainen keskustelu käytiin 90-luvun alussa kun pelättiin, että saksalaiset tulevat ja ostavat Suomen parhaat rannat.

Esko Aho

- En näe tällaiselle lainsäädännöllä mitään tarvetta. Meillä on silloin tällöin pelko siitä, että ulkomainen omistus vaarantaa Suomen etuja. Tällainen keskustelu käytiin 90-luvun alussa kun pelättiin, että saksalaiset tulevat ja ostavat Suomen parhaat rannat. Todellisuudessa mitään ryntäystä ei tapahtunut, Aho kertoo.

Lakialoite rajoittaisi esimerkiksi venäläisten maa- ja mökkikauppoja Suomessa. Ahon mielestä venäläisten maanomistusten määrä kuvitellaan mittavammaksi kuin mitä se todellisuudessa on.

"Suomella on asennepuolella tehtävää"

Lakialoitteen on allekirjoittanut vaaditut 101 kansanedustajaa. Lain läpi meneminen ei Ahon mielestä lisäisi bisnestä ja loisi mielikuvan, että Suomi haluaa rajoittaa muista maista tulevien mahdollisuuksia toimia ja investoida Suomessa.

- Meidän tarpeemme on täysin päinvastainen. Meidän tehtävämme on yrittää houkutella tänne ulkomaista pääomaa ja saada se kiinnostumaan Suomesta. Tällainen viesti olisi täysin ristiriidassa tämän kanssa. Tässä mielessä se ei tiedä mitään hyvää Suomelle, että tällaista viritystä yritetään, Aho sanoo.

Ahon mielestä Suomella on paljon tekemistä asennepuolella.

- Meidän täytyisi tuntea Venäjää paremmin ja nähdä se laaja-alaisemmin kun mitä viime aikoina on ollut taipumus. Meillä on jotenkin taipumus löytää Venäjältä vain niitä kielteisiä asioita.

Ahon mielestä on hyvä, että Suomeen on tullut venäläisiä asiakkaita, yrittäjiä ja kiinteistönomistajia.

- Meidän pitäisi luoda edellytykset sille, että tätä tapahtuisi entistä enemmän. Venäläiset investoivat, rakennuttavat ja ovat tältä osin luomassa suomalaista hyvinvointia. Minun silmiini on osunut aika vähän tapauksia joissa olisi syntynyt konflikteja siitä huolimatta, että määrät ovat kasvaneet.

"Pitäisi erottaa metsä puilta"

Lain läpi meneminen loisi Ahon mukaan kielteistä mielikuvaa Suomesta. Hänen mielestään asioita halutaan muuttaa yksittäistapausten pohjalta.

- Tässä tilanteessa pitäisi erottaa metsä puilta ja nähdä tässä se iso kokonaisuus. Se on poliitikkojen, hallinnon, päättäjien ja myös median tehtävä. Se on huolestuttavaa, että yksittäiset puheenvuorot saavat monta kertaa aivan suunnattoman huomion, vaikka ne eivät edusta juuri ketään. Se on tämän ajan ilmiö, Aho kertoo.

Aho ei usko lakialoitteen menevän läpi. Hän uskoo, että kysymys on myös vaalien lähestyessä äänten kalastamisesta.

- Lakialoitteita tehdään paljon ja tässä tapauksessa tämä lakialoite herättää varmasti paljon keskustelua, Aho sanoo.

kengät Musta Amoonyfashion Korkokenkiä Päälle Vedettävä Pu Naisten Pumput Kiinteä xn8qrw08OC
Naisten Yksivärinen Narusandaalit Paksu Musta Aiweiyi Korkokenkiä TF7x7
Slingback 13 Kuvio Narusandaalit Hihna t Pumput 5 Teräväkärkiset Nastoitettu Kengät Kantapää Pentu Mekko Musta Chris Nastoilla Naisten Kultatappinysty qHxRUYwUO
Mue2028 Demonia Naisten Naisten Bpu Bpu Demonia Demonia Mue2028 Mue2028 Naisten Pwch Pwch Pwch Bpu Naisten Demonia PAx7qH
Sandaalit Sininen Pehmeä Naisten Tanssikengät Tanssi Painettu Latinalainen Kengät Pohja Wymname Sosiaalisen Korkokengät Sisätiloissa wC7P6Xq7x

ZZ Top
Harmaan Teräväkärkiset Mekko Puolella Naisten Muoti Ontto Myös Kengät Eclimb Korkokenkiä Pumppaa wSBqvUxpS
toe Naisten Kiiltonahka Busdt001284 Pyöreä Korkokenkiä Pumput Amoonyfashion Beige kengät
Näytä lisää